Trendbeeld Luxaflex; wit, witter, witst!

Luxaflex Nederland zet de belangrijkste zomertrends op een rij. Volgens het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam is de zomertrend in zonwering: wit, witter, witst!

Een trendkleur die eigenlijk geen kleur is: wit zet de toon in raambekleding en zonwering deze zomer. Althans volgens Maartje Knipscheer, styliste bij Luxaflex Nederland. Ook wordt de buitenzonwering meer en meer afgestemd op de stijl en inrichting binnenshuis, zodat binnen en buiten één mooi geheel vormen.

Maar wit slaat de klok deze zomer bij raamdecoratie. Wit biedt rust en past overal bij. Bovendien bieden de verschillende tinten wit (whitewash of kalk, parel of melk, eierschaal of linnen) vele variatiemogelijkheden: "als je verschillende tonen met elkaar combineert, ontstaat er een mooie gelaagdheid," aldus Knipscheer.

Drukkere fantasiestrepen in buitenzonwering zijn voorlopig passé. Knipscheer: “Als je kijkt naar de top twintig populairste dessins, dan valt op dat deze vrijwel zonder uitzondering elegant en eenvoudig zijn: simpele strepen en kleuren die qua tint dicht tegen elkaar aan liggen. Elegante ton sur ton dessins en mooie structuren voeren de boventoon. Populair zijn vooral grijs, zwart en beige, in al hun schakeringen.”
Ook om te voorkomen dat de doekkleuren van buitenzonwering vloeken met de tuinmeubelkussens, is een neutrale kleur populair.

Kijk voor meer inspiratie op de Pinterest van Luxaflex Nederland, hier vind je onder andere voorbeelden van hoe veelzijdig wit is.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden