Terugblik BNS Crisp vakdag

5 november was de BNS Crisp Vakdag. Een dag georganiseerd voor BNS Crisp leden en introducés uit het interieurstylingvak. We werden met z’n allen welkom geheten in Architecten Showroom Amsterdam. Een groot aantal stylisten aangesloten bij BNS Crisp konden eerst kennismaken met elkaar en een kop koffie met iets lekkers nuttigen. Vervolgens konden we allemaal naar de lezingen gaan.


In ASA en in de Concept Gallery Amsterdam stond ons een inspirerende dag te wachten. Een dag vol met lezingen en workshops in ons vakgebied. Te veel om allemaal bij naam te noemen, ook niet allemaal door mij bezocht, maar zo hoorde ik dat bij Bute werd verteld hoe wollen stoffen gemaakt worden. Mae Engelgeer vertelde over haar werk als textielontwerper en Forbo Eurocol liet zien hoe je muren en vloeren een prachtige betonlook kunt geven.

Ik volgde zelf de lezing van Oligo met hun prachtige led verlichte Flavia lampen en van Senso over hun gegoten ecologische vloeren en gestucte wanden. Gestucte wanden, waar je misschien normaal tegels zou gebruiken, zoals in een badkamer, maar waar jij of je opdrachtgever dat niet meer wilt.

Ik volgde een leerzame lezing van Iris van Opstal voor Dansign over branding en de toepasbaarheid van merken in het interieur vak. 3m liet de toepasbaarheid van films in het interieur zien. Hoe relatief makkelijk het is om oude meubels in te pakken in een film waardoor deze weer als nieuw zijn.

Als kers op de taart woonde ik de zeer druk bezochte trend lezing van Saskia ten Cate van Perscentrum wonen voor Desso bij. Tijdens de BNS Crisp vakdag werd overigens de 2e editie van Trend Compass, hét trendboek van het Perscentrum Wonen, gelanceerd. In Trend Compass staat haar lezing, met nog veel meer info en beeldmateriaal beschreven. Een uitgebreid verslag over deze lezing vind je hier.

Naast de vele lezingen en workshops kregen de leden de geweldige feelgood bag van Tinne + Mia. "Smile, you’re designed to"… staat er subtiel op en past bij het vak! Ook deelde Bos Ice Tea drankjes uit gemaakt van 100% biologische rooibos. Daarnaast is er een mooi boekje gemaakt waar alle deelnemende bedrijven hun informatie geven.

Voor mij was dit een vakdag vol inspiratie. Ik denk dat er voor een ieder wat wils was. De ontmoeting met andere vakidioten en het uitwisselen van ervaringen en ideeën was zeer prettig. Het was gezellig, de hapjes en drankjes waren heerlijk en de organisatie top. Deze dag is voor mij zeer zeker voor herhaling vatbaar. Voor diegene die niet geweest is, zou ik zeker een plekje in de agenda voor volgend jaar reserveren.

Bekijk hier de mooie foto's die Martin de Pooter gedurende die dag geschoten heeft.

Deze blog is geschreven door Desiree Aalders, Dees Styling

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden