Royal showpieces II

In vervolg op de succesvolle presentatie ‘Royal Showpieces’ in 2014, is vanaf 25 september aanstaande ‘Royal Showpieces II, in stijl opgediend’ te zien op Paleis Het Loo. Met serviezen, tafellinnen en toegepaste kunst wordt dit keer de eetcultuur aan het hof op unieke wijze tot leven gebracht. Werk van hedendaagse ontwerpers wordt door de bekende tentoonstellingsmaker Nicole Uniquole samengebracht met historische objecten uit de museumdepots. De paleiskamers ondergaan een verrassende gedaantewisseling waarbij kleuren, geuren en muziek de zintuigen aanspreken. Bezoekers kunnen de vertrekken daadwerkelijk inlopen om de ruimte van dichtbij te ervaren.

Historie en design
In vijf verschillende paleisvertrekken worden stukken uit de museumdepots getoond die zelden voor publiek zijn te zien. Dankzij samenwerking met Huis Doorn werd de keus uit museale depotstukken vergroot. Uniquole combineert de historische voorwerpen met hedendaags ontwerp rond het thema ‘tafelen’. Er is modern design te zien van zowel Nederlandse als buitenlandse ontwerpers, waaronder Qiyun Deng, Esther Derkx, Daniel van Dijck, Anne ten Donkelaar, Maud van Deursen, Hermès, Katharina Mischer & Thomas Traxler, Vika Mitrichenko, Ted Noten, Edwin Oudshoorn, Else Schenkeveld en Edward van Vliet.

Tafelcultuur
Textiel, talloze stukken serviesgoed, kolossale koperen pannen en reusachtige soepterrines tonen de tafelcultuur zoals alleen in een paleis mogelijk waarbij gebruik werd gemaakt van ingrediënten als wild, vis en groenten, afkomstig van eigen grond.

De paleisvertrekken
Zo zagen de zitkamer van koningin Sophie en de Oude Eetzaal er uit. Benieuwd naar de Dutch Design versie? Kom dan vanaf 25 september naar Paleis Het Loo!

Gastcurator Nicole Uniquole wordt bijgestaan door de gerenommeerde interieur- en tentoonstellingsvormgevers Maarten Spruyt en Tsur Reshef.

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Prints van Oranje.

GO_4.4.02 008

Zitkamer koningin Sophie Paleis Het Loo. Foto Stef Verstraaten

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden