Nieuwe opleiding De Lichtschool: Lichtplan leren maken voor zakelijke projecten

De ene interieurontwerper smult ervan, de andere brult om hulp. Hoe dan ook: licht is cruciaal bij het maken van een interieurontwerp, zowel technisch als creatief. Voor de licht bibberende ontwerper is er hoop op De Lichtschool.

Ben jij interieurontwerper, styliste, tuinontwerper of werk je in een woonwinkel? Dan herken je het vast wel; er wordt gevraagd een lichtplan te maken voor een middelgroot kantoor of woonhuis of je dient voor een nieuwbouwwoning alle elektrapunten voor je klant aan te geven. Hoe doe je dit op een professionele manier en hoe kun je de meest gestelde vragen van je klant, aannemer en installateur tackelen?

Heb je een lichtcursus gevolgd en zoek je meer verdieping? Met name specifiek voor kleine projecten zoals een schoonheidssalon, winkel, horecagelegenheid, klein kantoor of particuliere woning? Schrijf je dan nu in voor de Lichtopleiding Projecten. Een toegankelijke creatieve opleiding met aandacht voor techniek, praktische uitwerking en vormgeving van lichtplannen zonder de commerciële aspecten uit het oog te verliezen.

INFORMATIE
Het vak verlichting is een breed kennisgebied, daarom bieden we een lichtopleiding projecten aan welke is gericht op het maken van lichtplannen voor de zakelijke markt.
Tijdens deze opleiding belichten we specifieke onderwerpen zoals de NEN normen, wat zijn de kenmerken van UGR, ARBO eisen, dynamisch licht, ontwerpen met LED verlichting, presentatie over lichtbeleving en laten we veel praktijkvoorbeelden zien.
Tijdens de lichtopleiding projecten gaan we nog dieper op de lichtmaterie in, krijg je 1 case uit te werken die we uitgebreid bespreken in de les en gaan we op excursie naar een internationaal lichtbedrijf.

PROGRAMMA
In 2 dagen neemt Annelies Valentijn je mee in de wereld van de zakelijke verlichting.

Dag 1: docent Annelies Valentijn - locatie Utrecht

  • Introductie: wat is licht? Volgens lichtontwerper Richard Kelly
  • Presentatie lichtbeleving - hoe maak je een creatief lichtplan voor een zakelijk project
  • Uitleg manieren van dimmen bij LED
  • Vragenlijst architecten-aannemers opstellen
  • Lichtplan opdracht in de les

Let op: je krijgt op dag 1 een huiswerkopdracht mee die gepresenteerd word op dag 2. Hier ben je ongeveer 8-12 uur mee bezig.

Dag 2: docent Annelies Valentijn - lokatie Architecten Showroom Amsterdam

  • Huiswerk cases bespreken
  • 'S middags inspirerende gastles 'retailverlichting' door retail licht expert Svend Eric Panjer + rondleiding showroom Occhio

PRAKTISCHE INFORMATIE
Dag 1: donderdag 29 november van 10.00 uur tot 16.00 uur - Locatie Vineyard Food &Drinks, Utrecht (gratis parkeren)
Dag 2: donderdag 13 december van 10.00 uur tot 16.00 uur - Architecten showroom Amsterdam - Occhio
https://www.delichtschool.nl/2-daagse-lichtopleidi...

NIEUW!
Wil je helemaal beslagen ten ijs komen, profiteer dan nu van de combideal Lichtopleiding ; je combineert de Basisopleiding Lichtontwerper + Lichtopleiding Projecten, en je ontvangt €75,- korting!
https://www.delichtschool.nl/4-daagse-lichtopleidi...

NIEUWE DATA BASISOPLEIDING LICHTONTWERPER
We hebben de agenda weer gevuld met 3 nieuwe startdata voor de 2-delige Basisopleiding Lichtontwerper welke vanaf september in Utrecht en Amsterdam van start gaan. In onderstaande link meer informatie + data:
https://www.delichtschool.nl/2-daagse-basisopleidi...
BNS Crisp leden ontvangen 5% korting op de Basisopleiding Lichtontwerper

Na de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en een fraaie carrière in de architectenwereld heeft Annelies Valentijn, eigenaar van De Lichtschool, nu haar eigen studio voor lichtadvies en interieurarchitectuur. “ Ik vind dat er veel te weinig aandacht is voor verlichting in het interieuronderwijs. Architectuur en verlichting zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch is er binnen ontwerp opleidingen opvallend weinig aandacht voor verlichting. Ook lijkt het er nog altijd op dat verlichting niet de vanzelfsprekende aandacht heeft van de interieurarchitect of stylist. Dat moet anders! Daarom ben ik in 2018 gestart met De Lichtschool; wij maken het lichtvak begrijpelijk.”

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden