Nederlandse talenten Jansen en Vailly in de schijnwerpers van de Maison&Objet Parijs

Zoals gebruikelijk tijdens iedere september editie staan tijdens de aankomende Maison&Objet, van 4 t/m 8 september 2015 in het beurscomplex Paris Nord-Villepinte, de schijnwerpers gericht op jonge designers in het kader van de Talents à la Carte. In een speciale ruimte presenteren 6 jonge designmerken, waaronder twee ontwerpers van de Design Academy Eindhoven, hun werk aan alle professionals wereldwijd.

Laura Lynn Janssen, in het bezit van een diploma met eervolle vermelding van de Design Academy Eindhoven, is ontwerpster van meerdere gerenommeerde en bekroonde projecten. Dankzij haar gevoel en fascinatie voor detail vindt zij poëzie in vormen en perspectieven. Momenteel verdeelt zij haar tijd over verschillende activiteiten: adviezen aan internationale merken als Desso, les geven aan masterstudenten en tenslotte haar eigen onderzoeksprojecten op het gebied van woondesign.

De fascinatie van Thomas Vailly voor productieprocessen en -toepassingen is geboren toen hij mechanical engineering studeerde in Frankrijk. Sinds het behalen van zijn diploma aan de Design Academy Eindhoven onderzoekt hij het productieproces in verschillende situaties. Twee jaar na het eind van zijn studie richt hij de Studio Thomas Vailly op, die zich met name specialiseert in materialen, processen en toegepaste productiesystemen voor design.

Verschillende samenwerkingsverbanden tussen Laura Lynn Jansen en Studio Thomas Vailly zijn gebaseerd op de elkaar aanvullende benadering van productdesign en woondecoratie. Of het nu gaat om groeiende stenen objecten (CaCoȝ) of om het onderzoek naar de natuurlijke kleur van het licht (101,86°), de samenwerking wordt altijd gekenmerkt door de belangstelling voor natuurlijke fenomenen.

www.lauralynnjansen.com

www.vailly.com

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden