In 5 minuten een andere design-bank. Simpel, gratis en zonder gereedschap.

Deze nieuwe, in Amersfoort ontwikkelde én geproduceerde bank, bestaat uit zachte rechthoekige blokken die op willekeurige manier op een eikenhouten frame geplaatst kunnen worden. Niet alleen leuningen en zittingen maar ook de rugsteunen van de bank kunnen naar hartelust gedraaid of verzet worden: het past altijd!

ONTSTAAN

Als ontwerper wil je nog wel eens wat experimenteren in je huis. Grote meubels die ook nog eens veel geld hebben gekost kunnen je daarin flink beperken, viel Mirjam Schippers van het Amersfoortse Bureau Binnenshuis op. Doel werd een bank te ontwikkelen die je eindeloos zou moeten kunnen veranderen. Een hoog kwalitatief product waarvan je wilt dat het eindeloos meegaat omdat je het nooit zat wordt.

Na jaren van prototypes, computer-, en schaalmodellen is het ontwerp nu definitief. De eerste BBanken -want zo heten ze- zijn inmiddels afgeleverd en klanten laaiend enthousiast. ‘we zijn direct aan het puzzelen geslagen’, ‘de hele kamer is er door opgefleurd’ en ‘hij slaapt in ieder geval heerlijk’ werd geroepen. Ook kinderen zijn enthousiast: je blijkt er heel goed huisjes mee te kunnen bouwen.

HOE WERKT HET?

Onverwacht bezoek? Pak de blokken van het onderstel af en binnen 5 minuten heb je -als een wonder- je luie loungebank omgetoverd tot een fatsoenlijke zitbank. Hier zijn geen hulpstukken of gereedschappen voor nodig. Dat kan door het slimme puzzelsysteem. Elk bank-blok past overal. Zakelijke opstelling? Juist knus? Geen probleem, zo veranderd, en het eindresultaat ziet er altijd fantastisch uit. De BBank is er speciaal op ontworpen om meerdere banken met elkaar te combineren. Dus niet alleen de losse blokken, ook de volledige meubels laten zich combineren in elke denkbare opstelling. Een hoekopstelling, een lounge-eiland, een wachtruimte, het kan allemaal eindeloos, naadloos en ook zonder extra onderdelen.

DUURZAAM

Het frame van robuust eikenhout is niet heel alleen mooi maar gaat een leven lang mee. Mocht er iets met de bekleding gebeuren dat een onherstelbare vlek achterlaat, dan hoef je alleen maar dat ene blok te vervangen in plaats van de hele bank! Ben je uitgekeken op de kleur of de bekleding? Dan bestel je simpel een paar andere blokken en je hebt weer een heel nieuw scala aan mogelijkheden. Ook zijn er uitbreidingen mogelijk in de vorm van een blok met stroompunten voor opladers of één die de bank combineert met een leeslamp.

Nieuwsgierig? Proefzitten op een BBank kan voorlopig alleen op afspraak. Meer informatie vind je op de website bureaubinnenshuis.nl.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden