Hema ontwerpwedstrijd 2015

De Hema-ontwerpwedstrijd 2015 is van start gegaan. Deze 28e editie heeft als opdracht: ‘ontwerp een bijzonder vormgegeven product waarmee je het onderweg zijn leuker en makkelijker maakt’.

Vanaf nu kunnen studenten mode- en productvormgeving aan Nederlandse hbo-opleidingen en academies zich aanmelden via de website: www.hema.nl/ontwerpwedstrijd. Zij hebben tot 10 april 2014 de tijd om hun ontwerp in te sturen. De vakjury buigt zich op 23 april 2015 over alle ingezonden ontwerpen en op 16 juni vindt de prijsuitreiking plaats, waarbij naast de prijswinnaars en eervolle vermeldingen ook de genomineerden voor de publieksprijsactie bekend worden gemaakt. In de zomer heeft het publiek de mogelijkheid online te stemmen op zijn favoriet en eind augustus wordt bekendgemaakt wie de meeste stemmen kreeg en zich dus publieksprijswinnaar mag noemen. Een selectie van de ontwerpen uit de wedstrijd zal vervolgens in de openbare bibliotheek in Amsterdam tentoongesteld worden.

In productie
Naast de publiciteit voor de winnaar kijkt Hema altijd naar de mogelijkheid om een of meerdere inzendingen in productie te nemen. In de historie van de wedstrijd hebben al vele ontwerpen een plaats in de winkel gekregen.
Het meest recente voorbeeld hiervan is de Blijzetkruk (zie foto), een ontwerp van Simone Post waarmee zij meedeed aan de wedstrijd in 2013. Binnen een jaar lag haar ontwerp in de schappen van meer dan 650 Hema’s. Simone kreeg met haar ontwerp een eervolle vermelding van de vakjury en gooide hoge ogen bij het grote publiek tijdens de strijd om de publieksprijs.

Prestigieuze competitie
De Hema-ontwerpwedstrijd startte in 1983 om studenten van ontwerpopleidingen de kans te geven ervaring op te doen met een praktijkopdracht. Een uitgebreide omschrijving van de opdracht en verdere informatie is te vinden op www.hema.nl/ontwerpwedstrijd.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden