Fashion meets design: Nieuw lifestyle concept in Maastricht

Stijl Maastricht/Wyck - bekend van de gelijknamige Scandinavische modewinkels in Maastricht - lanceert samen met woonwinkel Flinders een nieuw lifestyle concept. Zaterdag 22 augustus opent zij de deuren van Stijl Men en Stijl Fine Living by Flinders. Hiermee ontstaat een unieke combinatie van Scandinavische mode voor mannen én Scandinavisch designmeubilair onder één dak, in één winkel.

Het idee voor Stijl Men en Stijl Fine Living by Flinders komt van Chantal Peeters, eigenaar van Stijl Maastricht/Wyck. De combinatie van fashion en design is nieuw voor Maastricht en past perfect bij de filosofie van Stijl om voortdurend te blijven vernieuwen en verrassen. Het concept sluit bovendien naadloos aan op de visie van woonwinkel Flinders, die al eerder een brug sloeg tussen design en horeca door middel van de lancering van het concept Design Café. De uitwerking en styling van het totaalconcept is verzorgd door de in Dubai gevestigde Designer & Art director Esra Lemmens.


Stijl Fine Living by Flinders

Op initiatief van Peeters slaan modehuis Stijl en woonwinkel Flinders de handen ineen om van de eerste verdieping van het pand aan de Wycker Brugstraat 52 een woonwinkel te maken. Met een oppervlakte van 160m2 is hier meer dan genoeg ruimte om de designproducten van uitsluitend Scandinavische merken als HAY, Muuto, &tradition en Ferm Living te presenteren. Flinders, één van Nederlands grootste winkels op het gebied van interieurdesign, heeft op dit moment een woonwinkel in Zaandam. De samenwerking met Stijl is zodoende een unieke kans om ook in het zuiden van het land de vleugels uit te slaan. Ook voor Stijl is ‘Fine Living’ een langgekoesterde wens die in vervulling gaat. Peeters: ‘Je stijl is een reflectie van jezelf. Dat zie je terug in de kleding die je draagt, maar ook in de omgeving waar je op je best bent: je huis en je interieur.’ Vanuit die gedachte heeft zij Flinders benaderd, met Stijl Fine Living by Flinders als resultaat.

Stijl Men

Met de opening van Stijl Men, voorziet Stijl nu ook mannen van exclusieve fashion items uit Scandinavië. Stijl Men bevindt zich op de benedenverdieping van het pand aan de Wycker Brugstraat 52. Evenals de dameswinkel Stijl Wyck, die in dezelfde straat is gevestigd, biedt Stijl Men mode die functioneel, basic en sophisticated is. Bekende Scandinavische merken als Wood Wood, Mads Nørgaard en Libertine presenteren een collectie die zowel casual als chique is. Ook kun je bij Stijl Men terecht voor accessoires, schoenen, tassen, verzorgingsproducten, fashionboeken en deskundig stylingadvies. Dit alles in een passende, gemoedelijke en vooral ‘manvriendelijke’ sfeer, waar een drankje en hapje op zijn tijd niet zullen ontbreken.

Save the date

De opening van Stijl Men en Stijl Fine Living by Flinders vindt plaats op zaterdag 22 augustus.

Over Stijl Maastricht/Wyck

Stijl Maastricht/Wyck is een succesvolle Scandinavische fashion store voor dames en binnenkort heren in Maastricht. Sleutelwoord voor Stijl is de hoge mate van service in combinatie met een relaxte sfeer. Opkomende en gevestigde labels uit het hoge Noorden zijn alom vertegenwoordigd. Bij Stijl Maastricht/Wyck werken momenteel 8 medewerkers.

Over Flinders

Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven meer dan 15.000 designproducten kunnen vinden. Het is de missie van Flinders om design voor iedereen toegankelijk te maken. Het bedrijf heeft een award winning webshop, een magazine, een winkel en vier cafés in Amsterdam, Hilversum en Groningen. Bij Flinders Design werken momenteel 30 medewerkers.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden