De euforie van vintage

Vintage meubelbeurs Design Icons beleeft alweer haar achtste editie:

75 professionals die zich specialiseren in ‘mid-century design’ meubels en verlichting komen samen in Amsterdam. Als altijd vindt de verkoopbeurs plaats in de indrukwekkende Kromhouthal, direct aan het IJ.

Duurzaam? Zeker. Nostalgisch? Soms. Maar de belangrijkste reden waarom mensen zo gek zijn op vintage design is de vormgeving. Grootse iconen zijn ontworpen in de ‘mid-century modern’ tijd. De jaren `50, `60 en `70 is de periode van inspirerende pioniers: Bertoia, Jacobsen, het echtpaar Eames, Mies van der Rohe, Braakman, Panton en vele anderen. De unieke, karakteristieke uitstraling van de meubels en ook de kwaliteit trekt mensen aan. Daarbij speelt mee dat een tijdloos icoon een slimme investering kan zijn.

In 2019 breidde Design Icons succesvol uit. Met 11 stands erbij komt het totaal op 75 professionals. En elke editie groeit de rij bezoekers, zelfs vanuit Italië, Hongkong en Amerika reist men naar Amsterdam-Noord voor een van de grootste vintage designbeurzen van Europa. De standhouders komen uit binnen- en buitenland en hebben elk hun eigen specialisme; van stoer industrieel tot Italiaanse lampen, van teakhouten kasten tot Eames kuipstoelen en van beroemde klassiekers tot betaalbaar vintage.

In een tijd waarin veel winkels enkel online verder gaan, is Design Icons een unieke kans om zoveel vintage design in het echt te zien. Met de mogelijkheid om rond te struinen, te proefzitten, in kastjes gluren en een praatje te maken met de verkoper die graag meer over zijn stukken vertelt. Maar Design Icons is gelukkig geen toonzaal alleen: alle gepresenteerde stukken zijn te koop en direct mee naar huis te nemen. De euforie van een gave vintage vondst, daar kan niets tegen op.

Design Icons Amsterdam vindt plaats in de karakteristieke Kromhouthal, aan de noordzijde van het IJ, op 4 en 5 april. Het uitlopen van de volle 140 meter die de hal lang is, wordt beloond met een prachtig uitzicht op het stadscentrum en voorbijvarende schepen. Café La Rue bereidt verse koffie en cappuccino’s op de beursvloer. Zin om een bezoek aan Design Icons te combineren met lunch of diner? Vis-restaurant STORK grenst aan de beurs en is het gehele weekend geopend.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden