7 vragen aan Miriam Lanfermeijer

 1. Wie is Miriam Lanfermeijer van MEER Lanfermeijer re-styling?
  Ik ben Miriam Lanfermeijer en ik ben de trotse eigenaar van MEER Lanfermeijer re-styling. Met mijn bedrijf adviseer ik klanten in Zuidwest Nederland met het oplossen van hun interieurvraagstukken.
  Door mijn klanten te inspireren met nieuwe ideeën en inzichten komen we samen altijd tot een prachtig resultaat.

 2. Wat is de spannendste opdracht die je tot nu toe hebt mogen uitvoeren?
  Mijn spannendste opdracht was mijn eerste opdracht. Het huis van dit project staat in Haarlem waarvoor ik een uitgebreid interieurplan voor alle ruimtes heb mogen maken. Best spannend, je moet overal aan denken en de klant verrassen met een goed en spannend plan. Uiteindelijk is het plan in zijn geheel uitgevoerd. Dit was voor mij natuurlijk het grootst mogelijke compliment!

 3. Wat is jouw specialiteit?
  Een interieur moet een weerspiegeling van de bewoners uitstralen. Daarbij is een warme huiselijke sfeer vaak het doel dat met mijn inbreng gerealiseerd wordt. Soms zijn kleine aanpassingen voldoende, andere situaties vragen om een MEER uitgebreide aanpak. Mijn kunst is de opdrachtgevers verschillende inzichten te geven om vervolgens samen de juiste keuze’s te maken voor kleur en interieur.
  Verder ben ik gek op groen en adviseer mijn klanten dan ook graag hoe ze mooi en makkelijk gebruik kunnen maken van planten en bloemen.

 4. Hoe woon je zelf?
  Ongeveer een jaar geleden zijn we na een verbouwing van een half jaar in ons nieuwe huis getrokken. Het is een gezellig huis uit de jaren dertig met veel hout en originele elementen zoals glas in loodramen, oude open haard en echte paneeldeuren.
  Het huis is zoveel mogelijk teruggebracht naar de originele staat, maar wel met onzichtbaar gebruik van hedendaagse luxe zoals dubbel glas en nieuw leidingwerk voor water, gas, electriciteit en verwarming.
  Het extra grote perceel is onstaan door een samenvoeging van twee kavels in 1970. Het huis met tuin én de naastgelegen grond met grote stenen schuur maken het geheel extra breed en biedt daardoor vele mogelijkheden. Vele versie’s tekeningen en schetsen gingen vooraf aan de indeling zoals deze nu is geworden: Een combinatie van wonen en werken, zowel binnen als buiten. Geschikt voor jong en oud om overal gezellig te eten, drinken en ontspannen.
  De grote stenen schuur heeft in het dorp een bijzondere historie. Regelmatig worden we aangesproken door mensen die er in een ver verleden hebben gewerkt of gewoond. Zo staat het bekend als meubelstoffeerderij en timmermansbedrijf, en voor de oorlog was het een chocoladefabriek. Wat een toeval, mijn dochter leeft er op.

 5. In wat voor soort opdracht zou je graag je tanden nog eens willen zetten?
  Het lijkt me fantastisch om een totaalconcept voor een boetiekhotel te ontwerpen. Ik zou niet alleen het volledige interieur willen verzorgen, maar ook het exterieur van het hotel én de omliggende tuin. Voor nog MEER sfeer zou ik ook de huisstijl en de keuze van leveranciers voor de producten van het hotel in het plan willen meenemen.
 6. Heb je een inspiratie tip voor je collega's?
  Mijn dagelijkse dosis inspiratie krijg ik door het lezen en bekijken van diverse blogs, pinterest en instragram. Dit is een onuitputtelijke bron van informatie en zorgt ervoor dat ik geheel op de hoogte ben van alle verschillende soorten stijlen en trends op het gebied van interieur.
  Momenteel ben ik fan en volg ik alles wat gedeeld wordt door Abigail Ahern, the Wunder Kammer, the Selby en Convoy Tumblr.
  Deze inspirerende links (en nog veel MEER) kun je terugvinden op mijn eigen website: http://meerlanfermeijer.nl

 7. Aan wie geef je het stokje door en waarom?
  Wat een toeval….
  Marian van de Minkelis krijgt van mij het stokje door. Bij mijn eerste bijeenkomst van Crisp sprak ik haar aan voor een gewoon gezellig praatje en wat bleek? Als oud collega van mijn schoonzus heeft Marian voor de geboorte van mijn zoon een schilderij gemaakt. Zo’n gezellige ooievaar met naam, gewicht en lengte van ons kleine wonder. Op mijn roze wolk was deze blauwe creatie een schot in de roos. Het was een verrassend leuk gesprek dat ik niet meer zal vergeten. En ik kon haar eindelijk vertellen hoe blij ik met haar creatie was.

Contact
Miriam Lanfermeijer - MEER Lanfermeijer restyling
06 5110 7400
www.meerlanfermeijer.nl

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden