Heleen van Gent

Welke kleuren zijn er voor 2020 gesignaleerd en hoe vertaalt zich dit door naar het interieur?
Het jaarlijks terugkerende wereldwijde kleurentrendsonderzoek Flexa ColourFutures™ stelt Heleen samen en ze stuurt de art direction aan. Tijdens deze lezing vertelt zij het verhaal achter de ColourFutures™. Hoe komen deze kleurentrends tot stand? Wat is er gesignaleerd en hoe vertaalt zich dit door naar het interieur? En waarom is er gekozen voor de Flexa Kleur van het Jaar 2020 Tranquil Dawn? Heleen vertelt haar verhaal en ondersteunt dit met veel inspirerende beelden.

Over kleur trendforecaster, Heleen van Gent
Heleen heeft de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst afgerond waarbij ze haar liefde voor kleur en ontwerp richtte op textiel. Direct na het afstuderen verbreedde ze zich naar kleur- en interieurontwerp in het algemeen.

Twintig jaar lang werkte Heleen in de bladenwereld onder andere voor Libelle en vt wonen, aanvankelijk als interieurstylist. Toen ze in 2009 bij het Flexa ColorLab kwam werken, bracht ze de passie mee om mensen te helpen de juiste kleur te vinden en, belangrijker nog, de juiste kleurcombinaties te selecteren. Samen met haar nationale ne internationale kleurteam ontwerpt ze kleurtools, -concepten en -paletten die helpen bij het maken van de juiste kleurkeuze.


Nieuwsgierig naar de rest van het programma? Klik hier om alles te bekijken.

Ben je er bij op 22 november? Klik hier om je ticket te kopen!