Dit evenement is uitgesteld tot er meer zicht is op de situatie rondom het corona-virus.

Vintage meubelbeurs Design Icons - uitgesteld

75 professionele vintage designhandelaren uit heel Europa keren op 4 + 5 april terug naar Amsterdam voor Design Icons 2020. Een divers aanbod van interieur objecten zal worden verkocht aan zowel de professional als het brede publiek: van beroemde klassiekers tot onbekend design, met Eames naast Mies van der Rohe en van Italian-chic tot stoer industrieel.

Design Icons is een jaarlijks evenement in De Kromhouthal op het terrein van De Kromhouthal. Deze voormalige scheepsmotorenfabriek is compleet gerenoveerd tot een karakteristieke evenementenlocatie. Gelegen in Amsterdam-Noord direct aan 't IJ, heeft men een prachtig uitzicht op het stadscentrum. De industriële uitstraling van De Kromhouthal laat de designs uit de 20e eeuw goed tot hun recht komen.

De groeiende interesse in vintage is te zien bij het Design Icons publiek: mensen willen karakter toevoegen aan hun interieur en dan het liefst op een duurzame manier. De meubels en lampen op de beurs zijn vaak 50 of 60 jaar oud, ze hebben `een verhaal`. Maar wat daarnaast aantrekt, is de vormgeving. In de 20e eeuw zijn grote iconen ontworpen: denk aan de Egg chair van Arne Jacobsen. Denk aan de geliefde Eames kuipstoelen en de Rood-blauwe stoel van Rietveld. Het is de periode van het modernisme: met meubel designs door bekende ontwerpers als Braakman, Wegner, Bertoia, Mies van der Rohe en Panton. De standhouders hebben elk hun eigen specialisme, van Nederlands tot Italiaans, van teak houten meubelen tot stoer industrieel, van beroemde klassiekers tot betaalbaar vintage.

In een tijd waarin veel winkels enkel online verder gaan, is Design Icons een unieke kans om zoveel vintage design in het echt te zien. Met de mogelijkheid om rond te struinen, te proefzitten, in kastjes gluren en een praatje te maken met de verkoper die graag meer over zijn stukken vertelt. Maar Design Icons is gelukkig geen toonzaal: alle gepresenteerde stukken zijn te koop en direct mee naar huis te nemen.

Voor liefhebbers en professionals is er een preview tijdens de standopbouw op de zaterdag vanaf 12:00 uur. Preview tickets zijn bij binnenkomst verkrijgbaar voor €25,=.

De Kromhouthal (terrein `De Overkant`, naast Jumbo Foodmarkt)

Zaterdag 4 april - 14:00 - 18:00 uur, entree €10,=

Zondag 5 april - 10:00 - 18:00 uur, entree €5,=

Entreekaarten verkrijgbaar bij de kassa.

Leden van BNS Crisp ontvangen 50% korting op de entreeprijs. Bij de entreebalie dien je hiervoor je registratienummer te melden. 

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dé beroepsvereniging voor Nederlandse stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden